Helene van Erve-Preyde, bestuurslid

Mijn naam is Helene van Erve-Preyde, ben getrouwd met Karel en we hebben 2 zonen, 2 schoondochters en 4 kleinkinderen. We wonen sinds 1976 in Thorn.

Op zoek naar vrijwilligerswerk waarin ik mijzelf op een andere manier kon tegenkomen, kwam ik in aanraking met Buddyzorg Limburg. Het begeleiden van maatjes die besmet waren met het HIV virus, of reeds de ziekte Aids hadden en dat tot hun levenseinde, daar wilde ik voor gaan. Dit is jaren geleden op mijn pad gekomen en heeft me sindsdien niet meer losgelaten: het is zelfs deel uit gaan maken van de kwaliteit van mijn leven. De voldoening die ik ervaar door er te mogen zijn voor een ander, weegt niet op tegen de inzet bij een maatje.

Toen Buddyzorg Limburg door de komst van de WMO regeling niet meer voldoende financiële draagkracht had, was het voor mij dan ook vanzelfsprekend om deel uit te gaan maken van het bestuur van de Stichting Vrienden Van Buddyzorg Limburg. Zo willen we proberen Buddyzorg Limburg als een zelfstandige organisatie te laten voortbestaan en we steken al onze energie in het verkrijgen van fondsen, om onze buddy’s ook de komende jaren hun werk als vrijwilliger te kunnen laten doen. Zelf vind ik het eeuwig zonde als dit niet meer mogelijk zou zijn.