Co Groot, penningmeester

Mijn naam is Co Groot en ik ben 63 jaar geleden geboren in de Noordoost Polder. Sinds 30 jaar woon ik, samen met mijn vrouw, in Ittervoort.
Vader van een dochter en 2 zonen en inmiddels ook trotse opa van drie klein kinderen.

In mijn werkzame leven was ik eerst ondernemer en de laatste 18 jaar heb ik gewerkt bij VGZ. In 2017 ben ik voor de tweede keer ernstig ziek geworden en daardoor nu arbeidsongeschikt verklaard.

Omdat ik graag onder de mensen kom, ben ik op zoek gegaan naar vrijwilligerswerk. Ik zag een advertentie om maatje te worden bij een van de cliënten van SGL. Mijn vrouw werkt met verstandelijk beperkte mensen en ook dat sprak mij wel aan. Helaas werd ik door mijn ziekte beperkt om hier concreet invulling aan te geven.

Inmiddels kwam ik in contact met de Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg. Zij waren op zoek naar een penningmeester. Met deze taak was ik bekend aangezien ik al twee keer eerder penningmeester ben geweest, bij de ouderraad op de lagere school van mijn kinderen en bij een zaalvoetbalvereniging.

Ik vind het fijn, om samen met de andere bestuursleden van de Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg, een bijdrage te leveren voor het goede doel dat Buddyzorg Limburg nastreeft. Zij ondersteunen namelijk ernstig lichamelijk zieke kinderen, jeugdigen en volwassenen in de thuissituatie door de inzet van vrijwilligers, de zogenoemde buddy’s. Buddy’s ondersteunen hun maatje doelgericht bij het (her)ontdekken van eigen kracht en mogelijkheden.