Binden, Boeien en Benutten dag van Buddyzorg Limburg

Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg vindt waardering van de vrijwilligers belangrijk. Zij draagt jaarlijks bij aan de BBB-dag van Buddyzorg Limburg. Zo ook dit jaar. Lees hier een terugblik op deze bijzondere dag.

Terugblik op de BBB-dag

Op 17 juni bezocht Buddyzorg Limburg het MERU-instituut in Vlodrop voor de jaarlijkse BBB-dag (Binden, Boeien en Benutten). De dag begon met een warm welkom door Conny Postel, vrijwilligster bij dit instituut. Zij vertelde over het MERU-instituut en gaf vervolgens een interessante workshop over Ayurveda gezondheid. Dit is een holistische en preventieve benadering van natuurlijke gezondheidszorg. 

Tijdens de workshop hebben we ons verdiept in onze eigen constitutie, ook wel bekend als dosha’s, genaamd Vata, Pitta en Kapha. Deze dosha’s zijn de drie basisenergieën die ons lichaam en geest beïnvloeden volgens de Ayurvedische traditie.

Conny heeft ons uitgelegd hoe elke dosha verschillende kenmerken en eigenschappen heeft en hoe deze van invloed kunnen zijn op onze gezondheid en welzijn. We hebben geleerd hoe we onze persoonlijke dosha kunnen identificeren door middel van verschillende tests en observaties.

Het was een boeiende ervaring om meer te leren over Ayurveda en hoe we ons lichaam en geest in balans kunnen houden met behulp van natuurlijke methoden. Na deze workshop voelden we ons geïnspireerd om (nog) meer te leren over de Ayurvedische geneeskunde. Ter afsluiting ontving iedereen een doosje met thee om op een later moment nog te kunnen nagenieten van deze middag.

De dag werd vervolgd met een gezellig en heerlijk etentje bij restaurant De Beeren te Roermond. Onze auto’s konden we voor deze gelegenheid midden in het centrum (gratis) parkeren bij het bisdom. 

Voor ieder die dit wenste kon men tot slot genieten van de prachtige muziek tijdens de Taptoe op de markt. Peter van Dun, vrijwilliger en werkbegeleider in Noord, bezorgde ons een kippenvel moment met zijn optreden met het Murray’s Regiment Pipes & Drums. 

In zijn totaliteit een mooie dag om op terug te kijken!